Keemilised analüüsid

Keemilised üldanalüüsid

 

Uuringu, analüüsi nimetus Hind km-ta (EUR) Km (EUR) Hind km-ga (EUR)
Võrdluskoguste ( RI) arvutus 6,42 1,28 7,70
Võrdluskoguste (NRV) arvutus 6,42 1,28 7,70
Toiduainete arvutuslik energeetiline väärtus 6,42 1,28 7,70
Valk  Kjeldahli meetodil 26,68 5,34 32,02
Gluteen (gluteenivabad tooted, R5 Sandwich ELISA) 70,04 14,01 84,05
Gluteen (gluteenivabad tooted, Competitive ELISA) 70,04 14,01 84,05
Rasv SBR või R-G meetodil 26,28 5,26 31,54
Rasvhappeline koostis  gaaskromatograafiliselt 72,46 14,49 86,95
Mittepiimarasv gaaskromatograafiliselt 67,40 13,48 80,88
Enanthappe triglütseriidid (GTH)  gaaskromatograafiliselt 67,40 13,48 80,88
Steroolmärgised  gaaskromatograafiliselt 67,40 13,48 80,88
Kolesterool gaaskromatograafiliselt 67,40 13,48 80,88
Eeterlikud õlid köömnetes gaaskromatograafiliselt 74,27 14,85 89,12
Tärklis  vedelikkromatograafiliselt 56,84 11,37 68,21
Suhkrud (sh glükoos, fruktoos, sahharoos, laktoos) vedelikkromatograafiliselt 63,68 12,74 76,42
Laktoos laktoosivabades toodetes (ensümaatiliselt) 56,17 11,23 67,40
Polüoolid gaaskromatograafiliselt 66,92 13,38 80,30
Kiudained AOAC 985.29 või AOAC 993.21 meetodil 61,02 12,20 73,22
Kiudained AOAC 985.29 + HPLC meetodil 121,22 24,24 145,46
Kuivaine ja niiskus  10,04 2,01 12,05
Vees lahustuv kuivaine (Brix) 9,28 1,86 11,13
Toote täidise osamass 7,30 1,46 8,76
Toote nõrutatud osamass 8,86 1,77 10,63
Veeaktiivsus 8,76 1,75 10,52
Üldhappesus 8,62 1,72 10,35
pH toidus 6,74 1,35 8,09
pH jookides 5,62 1,12 6,74
Bensoe-, sorbiin- ja salitsüülhape vedelikkromatograafiliselt 54,38 10,88 65,26
Sidrunhape (ensümaatiline) 32,95 6,59 39,54
Tuhk 11,44 2,29 13,72
Üldfosfor 26,44 5,29 31,73
Lahustuvad fosfaadid (polüfosfaadid) 12,93 2,59 15,52
Peroksiidarv (toidus) 25,35 5,07 30,42
Happearv (toidus) 25,35 5,07 30,42
Nitrit 17,11 3,42 20,53
Nitrit ja nitraat 28,55 5,71 34,26
Sulfitid 20,81 4,16 24,97
Keedusool 13,44 2,69 16,12
Sool (Na x 2,5) 31,62 6,32 37,94
Süsihappegaas 10,99 2,20 13,19
Tihedus  11,31 2,26 13,57
Summaarne radioaktiivne kiirgus 5,74 1,15 6,89
Sensoorne analüüs 16,57 3,31 19,88
Magusained (atsesulfaam-K, sahhariin) jookides vedelikkromatograafiliselt 58,57 11,71 70,28
Kofeiin jookides vedelikkromatograafiliselt 58,57 11,71 70,28
Vitamiin A (retinool) vedelikkromatograafiliselt (looduslikult esineb loomset päritolu toodetes) 80,43 16,09 96,51
Vitamiin C (askorbiinhape)  vedelikkromatograafiliselt 49,61 9,92 59,53
Vitamiin D (kaltsiferool) vedelikkromatograafiliselt 86,44 17,29 103,73
Vitamiin E (tokoferool)  vedelikkromatograafiliselt 84,75 16,95 101,70
Vitamiinid A+E vedelikkromatograafiliselt 98,90 19,78 118,68
Vitamiin K1 (taimsest materjalist, imikupiimasegudest) vedelikkromatograafiliselt 73,22 14,64 87,86
Provitamiin A (β- karoteen) vedelikkromatograafiliselt (looduslikult esineb taimset päritolu toodetes) 72,40 14,48 86,88
Vitamiinid B2 ja B5 vedelikkromatograafiliselt  79,48 15,90 95,38
Vitamiinid B1, B3 ja B6 vedelikkromatograafiliselt 84,75 16,95 101,70

Kala ja kalasaadused

Uuritavad näitajad Hind km-ta (EUR) KM (EUR) Hind km-ga (EUR)
Histamiin vedelikkromatograafiliselt 62,27 12,45 74,72
Lenduv aluseline lämmastik e. TVB-N 20,97 4,19 25,16
Lisaks analüüsid toidu üldanalüüside alt      

Liha ja lihasaadused

Uuritavad näitajad Hind km-ta (EUR) KM (EUR) Hind km-ga (EUR)
Hüdroksüproliin 21,60 4,32 25,92
Lihaliik  toorest lihast (ühe lihaliigi määramine) 61,56 12,31 73,87
Lihaliik  termiliselt töödeldud lihast ja lihatoodetest (ühe lihaliigi määramine) 61,56 12,31 73,87
Keeduproov (liha värskus) 16,86 3,37 20,23
Lenduvad rasvhapped 16,93 3,39 20,31
Lisaks analüüsid toidu üldanalüüside alt      
       
Hakkliha kontroll, sealhulgas: 62,17 12,43 74,60
               valk      
               rasv      
               kollagen      
               kollageeni suhe valku      

Mesi

Uuritavad näitajad Hind km-ta (EUR) KM (EUR) Hind km-ga (EUR)
Niiskus 6,81 1,36 8,17
Diastaasarv 21,68 4,34 26,02
Invertaas aktiivsus 18,65 3,73 22,38
Hüdroksümetüülfurfuraal vedelikkromatograafiliselt 57,93 11,59 69,52
Hüdroksümetüülfurfuraal spektrofotomeetriliselt 14,02 2,80 16,83
Vabad happed 9,45 1,89 11,34
Suhkrud (sh glükoos, fruktoos, sahharoos) vedelikkromatograafiliselt 60,35 12,07 72,42
Mee elektrijuhtivus 8,58 1,72 10,30

Piim ja piimasaadused

 

Uuringu, analüüsi nimetus Hind km-ta (EUR) Km (EUR) Hind km-ga (EUR) 
Fosfataas 8,89 1,78 10,67
Fosfataas spektrofotomeetriliselt 29,43 5,89 35,32
Ketokehad 8,89 1,78 10,67
Kõrbenud osakesed  piimapulbris 8,91 1,78 10,69
Külmumistäpp krüoskoopmeetodil 11,71 2,34 14,05
Piimapulbrite lahustuvus 8,54 1,71 10,25
Peroksidaas 10,37 2,07 12,45
Laktaadid (ensümaatiline) 23,51 4,70 28,21
Mittevalguline (valguline) lämmastik  54,02 10,80 64,82
Kaseiini  lämmastik 54,02 10,80 64,82
Vadakuvalgu lämmastik 108,03 21,61 129,64
Uurea 11,71 2,34 14,05
Denatureerimata vadakuvalk pulbrites 11,70 2,34 14,04
Laabivadak lõssipulbris vedelikkromatograafiliselt 79,06 15,81 94,87
Petipiim lõssipulbris vedelikkromatograafiliselt 84,63 16,93 101,56
Vaba rasv pulbrites 22,57 4,51 27,08
Antioksüdandid (gallaadid, hüdrokinoonid) võis vedelikkromatograafiliselt  80,11 16,02 96,13
Karoteenhappe etüülester võis spektrofotomeetriliselt 23,99 4,80 28,78
Neutraliseerivad ained võis 14,83 2,97 17,80
Peroksiidarv võis 16,24 3,25 19,48
Rasvata kuivaine võis 17,43 3,49 20,92
Säilitusained (bensoe-, salitsüül- ja sorbiinhape) võis  vedelikkromatograafiliselt 54,38 10,88 65,26
Vabad rasvhapped võis (FFA) 16,10 3,22 19,32
Vanilliin võis  vedelikkromatograafiliselt 64,98 13,00 77,97
Vee dispersioon võis 8,25 1,65 9,90
Lisaks analüüsid toidu üldanalüüside alt      

Õlid ja rasvad

 

 Seemnetest, jahudest ning teistest tahketest proovidest õlianalüüside tegemine ainult eelneval kokkuleppel laboratooriumiga.

Uuritavad näitajad Hind km-ta (EUR) KM (EUR) Hind km-ga (EUR)
Erikaal 13,58 2,72 16,29
Happearv 8,98 1,80 10,78
Joodarv 11,49 2,30 13,79
Mitteseebistuvate ainete hulk 21,40 4,28 25,68
Murdumisnäitaja  6,53 1,31 7,84
Peroksiidarv 8,98 1,80 10,78
Seebistusarv 13,80 2,76 16,56
Karotenoidid 8,10 1,62 9,72
Lahustumatud lisandid 11,77 2,35 14,12
Lisaks analüüsid toidu üldanalüüside alt